Knie problemen

Meniscusscheur 

Door een plotse draaibeweging van de knie, bijvoorbeeld tijdens het sporten of een val, kan de een meniscus scheuren. Dit kan zowel bij de binnen- als de buitenmeniscus gebeuren.

Meer info

 

Letsels van het kraakbeen 

Kunnen ontstaan door slijtage (leeftijd, zware belasting, …) of een trauma (sportongeval, verkeersongeval, …)Een doorbloedingsstoornis van het direct onder het kraakbeen gelegen bot, kan ook een beschadiging van het kraakbeen veroorzaken. 

Meer info

 

Letsels van de kruisbanden en gewrichtsbanden 

Ontstaat voornamelijk door een ongecontroleerde draaibeweging van de knie tijdens het sporten. De spieren zijn dan niet voldoende aangespannen om de enorme kracht die op de kruisband wordt uitgeoefend, op te vangen. 

Meer info

 

Artrose/slijtage van de knie 

Als het kraakbeen in uw knie beschadigd raakt of verdwijnt door een proces dat artrose heet, kan het gewricht minder soepel bewegen en wordt het op den duur stijf en pijnlijk. 

Meer info

 

Knieschijfproblemen 

Wanneer de knieschijf door bepaalde redenen niet meer goed in het gootje kan glijden, kunnen er klachten ontstaan. Naast optreden van slijtage kan de knieschijf ook uit de kom gaan. Vaak gaat hier hevige acute pijn mee gepaard. 

Meer info

 

ITB frictiesyndroom of ‘Runners knee’ 

Het komt vooral voor bij duursporters die veel repetitieve bewegingen dienen te doen zoals: hardlopers, triatleten en wielrenners. Er wordt een chronische ontsteking veroorzaakt van het onderliggende weefsel.

Meer info